Warning: A non-numeric value encountered in /home3/r49442prem/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5560

Gemenii pot fi identici sau fraternali. Gemenii identici sau monozigoti sunt conceputi atunci când o singură celulă (spermatozoid) fecundeaza un ovul. Ovulul apoi se divide formând două persoane cu copii identice ale ADN-ului. Gemenii non- identici (dizigotici ) sunt conceputi atunci cand 2 spermatozoizi fertilizeaza două ovule care rezultă doi indivizi cu profiluri diferite de ADN. Trebuie remarcat faptul că Gemenii identici nu pot avea taţi diferiţi; Deşi rar, acest fenomen poate să apară in cazul gemenilor dizigoti şi este cunoscut ca superfecundare heteropaterna.

Cat de precis este Testul de Zigozitate Gemelara? 
Testul Gemelar de Zigozitate oferit de noi  este extrem de precis deoarece se testeaza 21  markeri ADN  diferiti pentru construirea profilului ADN. Rezultatele garanteaza o probabilitate mai mare de 99.99%.

Pentru ce poate fi folosit un test de zigozitate gemelara?  
Exista multe motive pentru care testele de zigozitate gemelara sunt solicitate, ca de exemplu:

  • Test de curiozitate: Parintii gemenilor sau insasi gemenii doresc sa afle daca ei sunt identici sau nu.
  • Necesitate medicala: In unele cazuri medicale , cand e nevoie de transfuzii de sange si transplat al unui organ, un geaman identic poate salva viata celuilalt. Cunoasterea zigozitatii gemelara in prealabil, este de mare folosinta pentru a actiona la timp in asemenea cazuri.
  • Cercetare medicala: Studiul asupra gemenilor a oferit o informatie de mare valoare pentru comunitatea de cercetari stiintifice. Studiul gemenilor este de mare ajutor la examinarea contributiei factorilor genetici si a mediului in studiul imbatrinirii,studiul bolilor genetice.

Gemenii identici (gemeni monozigoti) vor împărtăşi exact acelaşi profil ADN, pe cand gemenii dizigoti au profil ADN distinct. Un test ADN dublu este în măsură să confirme dacă gemenii testati împărtăşesc aceleaşi profiluri ADN sau nu şi, astfel, confirma dacă sunt identici sau nu.

Call Now ButtonSuna acum/Call now(8.00-20.00)